Конкурсът ПРОМЯНАТА е отворен за инициативи на социални предприемачи, работещи с деца

За девета поредна година Reach for Change България и Нова Броудкастинг Груп организират конкурса за социални предприемачи ПРОМЯНАТА. Набират се проектни предложения на граждани и организации с предприемачески дух и силна мотивация, които съчетават прагматизма на бизнес подхода със задълбочеността и съпричастността на социалната работа, за решаване на важен социален проблем на децата и младежите в България.

Тазгодишното издание на ПРОМЯНАТА е с фокус върху достъпа до услуги, качествено образование, по-добри образователни постижения, както и върху заетостта и  дигиталниге решения.

Проектните инициативи по тези теми ще бъдат разглеждани с допълнително внимание и интерес. Социални предприемачи, работещи върху друг проблем на децата и младежите в България, също могат да кандидатстват и имат шанс да са сред финалистите.

Конкурсът ще определи общо петима финалисти. Големият победител ще получи безвъзмездно финансиране в размер на 20 000 лв., двама негови подгласници – по 15 000 лв., а останалите двама финалисти – по 5 000 лв. Петимата ще станат част от Инкубатора на ПРОМЯНАТА и ще получат обучения, индивидуални консултации и медийна подкрепа, които ще им помогнат да развият организациите си и да постигнат положително въздействие върху живота на децата и младежите в България.

Крайният срок за кандидатстване е 7 юни 2022 г. на www.nova.bg/promyanata.