История за това кого виждаме – себе си или другите!

След почти едногодишна подготовка спектакълът „Сянката на моята душа“, реализиран по проект „Училище за зрение“, подготвен с подкрепата на Платформа за генериране на проекти и финансиран от Национален фонд „Култура“, ще бъде представен пред публика. Премиерата е на сцената на столичния Кинотеатър „Освобождение“ – София на 27 октомври 2021 г. от 19:00 ч.

Спектакълът е кратка визуална импресия, в която незрящите актьори от „Невиждан театър“, сред които и роми, рисуват на живо върху огромен екран разноцветни картини, създават и оживяват образи на сенки чрез движението на телата и ръцете си, без да ги виждат, разчитайки на вътрешния си „поглед” и интуиция – нещо невиждано досега!

Нещо повече – този път те си взаимодействат от разстояние със зрящите си колеги, като от това се получава ново хибридно (реално-виртуално) интерактивно зрелище.

Спектакълът вълнува не само с това, че незрящите актьори прекрачват отвъд границите на човешките възможности, но и с художественото си въздействие. Той е една алегорична история за това, как и с какво гледаме света – с очите на емоциите и чувствата или с очите на разума, с очите на егото или с очите на сърцето и душата.

Трупата на „Невиждан театър“ е основана и ръководена от проф. Велимир Велев, който е режисьор, актьор, педагог и преподавател в НАТФИЗ.

Представленията могат да бъдат посетени и на следните дати:

28.10.2021 г. от 19:00 ч. на сцената на Кинотеатър „Освобождение“ – София

29.10.2021 г. от 19:00 ч. на сцената на Кинотеатър „Освобождение“ – София

30.10.2021 г. от 11:00 ч. на сцената на Кинотеатър „Освобождение“ – София –  представлението е за деца

Спектакълът може да бъде проследен на живо и на следния линк: https://viatheatre.net/

При посещение на сцената на Кинотеатър „Освобождение“ се спазват въведените противоепидемични мерки.